ClickCease
Tot 5 juni: 2 gratis kussens t.w.v. €58. Lees meer

Welke stoffen zijn het beste voor een bankhoes?

Je bent hartstikke enthousiast om je nieuwe bank te gebruiken na een lang proces van het kiezen van de juiste combinatie, comfort en elegantie die je zocht voor je nieuwe bank. Maar wacht! Eerst moet je de juiste bank hoes voor je nieuwe bank kiezen om deze te onderhouden. 

Als het gaat om het kiezen van de juiste stof voor je bankhoes, is het uiterlijk en textuur net zo belangrijk als de bank zelf. Het kiezen van de juiste bankhoes is niet meer zoals het eerst was. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten, kleuren en kwaliteiten stof waar je uit kan kiezen. 

Met de enorme aantal keuzes die je hebt, is het soms overweldigend om de juiste stof voor je bank te kiezen. Wij zullen vertellen welke stoffen het beste voor een bankhoes zijn en op welke eigenschappen je moet letten.

chenille gebroken wit closeup
Soderhamn classic42

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste stof?

Er kunnen veel doorslaggevende factoren zijn als het gaat om het kiezen van je bankhoes, maar het komt vooral neer op deze drie cruciale elementen: textuur, kleur en materiaal. De textuur van de stof kan grote invloed hebben op hoe het eruit ziet en aanvoelt. 

Bovendien kan de textuur van je stof helpen bij de stijl van je interieur te verbeteren en aan te vullen. Het kan ook bepalen hoe jij je bank ervaart omdat het grote invloed kan hebben hoe het voelt om de hoes aan te raken. 

Ten tweede kan het materiaal van de stof bepalend zijn voor de levensduur en duurzaamheid. Sommige stoffen kunnen namelijk in de wasmachine gewassen worden en andere niet, dit is afhankelijk van het materiaal waar de stof van gemaakt is. 

Het materiaal dat gebruikt wordt om de stof van je bankhoes te maken, kan ook bepalen of ze wel of niet gestreken kunnen worden en tegen welke temperaturen ze bestendig zijn. 

De kleur van je bank hoes is misschien het eerste waar je aan denkt. De kleur van je bank hoes kan de hele stijl en sfeer van je woonkamer beïnvloeden. 

Bovendien kan de kleur van je bankhoes ook invloed hebben op hoe duurzaam hij is aangezien levendige en sterke kleuren sneller vervagen dan zachte en lichte kleuren.

Kleur, patronen, strepen of effen stof?

Als eerder gemeld, de kleur van je bankhoes heeft veel invloed over de algehele stijl van jouw woonkamer, daarnaast kan het patroon van de stof zelf ook het design van je bankhoes volledig veranderen. 

Naast het kiezen van lichtere kleuren, moet je ook een kleur kiezen die past bij de algehele toon van je woonkamer.

Een andere beslissing die je moet nemen met betrekking tot je bankhoezen is of je gaat voor een patroon, strepen of een klassieke effen stof. Stevige bankhoes stoffen geven een gevoel van minimalisme, elegantie en charme. 

Aan de andere kant, kunnen bepaalde patronen op bankhoezen een mooi contrast creëren en meer warmte en uitgenodigde charme aan je woonkamer interieur toevoegen. 

De laatste optie die je hebt wat betreft het uiterlijk van je bankhoes is een strepenpatroon. Hoewel dit een beetje ouderwets lijkt zal het een geweldige aanvulling op je interieur zijn als je een meer abstracte stijl wil hebben. 

Welke stoffen zijn kind vriendelijk?

Als je kinderen hebt en een stof nodig hebt die niet snel vlekken heeft en duurzamer is, zijn er meer dan een paar bankhoes stoffen die aan deze eisen voldoen. 

Het ontwerpen van een kindvriendelijke woonkamer is lastig omdat je niet alleen je kind wil beschermen, maar ook je interieur wil beschermen tegen  beschadigingen die kinderen kunnen aanbrengen. 

Één van de best kindvriendelijke stoffen is spijkerstof, omdat het stoer en verkrijgbaar is in een aantal verschillende kleuren die bij elk interieur past. Een andere veelzijdige bank hoes stof die in verschillende vormen en texturen kan komen is microvezel. 

De meeste microvezelstoffen zijn in verschillende mate vlekbestendig, wat makkelijk is wanneer je kinderen hebt.

Microvezel kan echter een beetje uitdagend zijn om schoon te maken, omdat er soms een specifiek oplosmiddel voor nodig is om schoon te maken. 

Naast spijkerstof en microvezel is er ook wol die voor een mooie natuurlijke bankhoes zorgt. Wol is één van de stevigste materialen die je kunt krijgen en het is makkelijk schoon te maken en stof te zuigen. Wollen bank hoezen kreukelen minder snel, waardoor ze perfect zijn voor kinderen. 

Wat is de meest kleurvaste stof?

Kleurvervaging van je bankhoes is één van de meest voorkomende problemen waar mensen mee geconfronteerd worden. Het is daarom belangrijk om een bankhoes stof te kopen met hoge mate van kleurvastheid. 

Olefin is één van de meest kleurvaste stoffen omdat ze waterbestendig zijn en zelf met bleekmiddel kan reinigen! Het is heel onwaarschijnlijk dat Olefin-stof zou vervagen omdat de kleurstof tijdens het fabricageproces gemengd wordt.

Een paar alternatieven voor Olefin-stof zijn katoen en polyester met dispersie stof. Katoen is veelzijdig, gemakkelijk te verven en heel bestendig tegen vervaging. Katoen is wel gevoelig voor vlekken. 

Disperse polyester stoffen zijn daarentegen een stof die water onoplosbare kleurstof gebruikt, het is daardoor onwaarschijnlijk dat deze stof vervaagd tijdens het wassen met water. Disperse polyester stof is één van de meest kleurvaste en betaalbare bank hoes stof. 

IKEA bankhoezen | NORSEMAISON | IKEA Nockeby hoes in Chenille Beige pichi

Conclusie

Het kiezen van een bankhoes stof kan verwarrend zijn door het grote aantal verschillende stoffen en hun verschillende eigenschappen. 

Dat gezegd hebbende, als je een elegante en aantrekkelijke bankhoes stof wil kiezen die lang meegaat, is het belangrijk dat je de tijd neemt om er zeker van te zijn wat de eisen op het gebied van uiterlijk, duurzaamheid en textuur.

De verschillende elementen zijn slechts richtlijnen om voor je te overwegen als je een bankhoes koopt. Het is echter wel belangrijk om een achtergrond te hebben voordat je voor je bankhoes stof gaat shoppen.

Het is ook belangrijk om voor alles open te staan als het om bankhoezen gaat. Comfort heeft altijd de hoogste prioriteit en het zal je verbazen welk type stof jij het meest comfortabel en zacht vindt. 

Nog vragen over bankhoes stoffen? Zet dan hieronder een reactie achter en je vragen zullen binnen de kortste keren beantwoord worden. 

Category :
Share :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gratis verzending vanaf €100 in Europa
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Productgarantie op alle bankhoezen
  • Klanten waarderen ons met een 9,8/10
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.