ClickCease
Tot 5 juni: 2 gratis kussens t.w.v. €58. Lees meer

Hoe was je IKEA bank hoezen?

Stel je eens voor, je zit na een lange dag ‘s avonds op de bank een glas wijn te drinken en je knoeit per ongeluk wat wijn op jouw bank. Je zal eerst in paniek raken maar dan bedenk je dat je de slimme beslissing had genomen om een bankhoes te kopen. 

Je geeft jezelf een schouderklopje omdat je vooruit denkt maar dan voel je weer verdrietig omdat je zo dol was op je prachtige bank hoes die je bij IKEA voor een geweldige prijs kreeg. 

IKEA bank hoezen zijn één van de beste op de markt vanwege hun betaalbaarheid en beschikbaarheid. Bovendien kan niemand ontkennen hoe zacht IKEA bankhoezen kunnen aanvoelen. 

Het is daarom erg frustrerend als je hoes in de loop van de tijd vlekken krijgt. We gaan je daarom vertellen hoe je jouw IKEA bank hoes kunt wassen zonder de stof te beschadigen of de levendige kleuren vervagen.

Norsemaison Ikea Bankhoezen wassen.jpg
Norsemaison fluweel beige brons 15 IKEA bankhoezen kopie

Kan ik mijn bank hoes in de wasmachine wassen?

De meeste moderne stoffen die worden gebruikt om bankhoezen te maken zijn niet bedoeld om in een automatische wasmachine te wassen. 

De meeste bankhoezen hebben een vlamvertragende coating die langzaam kan worden weggevreten door ze herhaaldelijk in de wasmachine te doen. 

Er zijn echter enkele bankhoezen die van duurzame stof gemaakt zijn en bestendig tegen de wasmachine. Controleer in dat geval het label op de bankhoes of de bijbehorende wasinstructies. 

Als je wil dat je bankhoes er altijd fris uitziet en net zo zacht aanvoelt als toen je hem op de eerste dag kreeg, is het ideaal om alleen op de plek te richten die je wil reinigen door het aanbevolen reinigingsmiddel voor de stof van je bankhoes te gebruiken terwijl je de stof controleert. 

Bekijk het onderhoudslabel voor verdere instructies.

Op welke temperatuur moet ik mijn bank hoes wassen?

Voordat je jezelf laat meeslepen en een hete vloeistof gebruikt om je bankhoes schoon te maken is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloeistof die je gebruikt niet de stof van jouw hoes beschadigd of laat krimpen. 

Zelfs als je alleen water gebruikt om de vlek te verwijderen of de hoes met de hand wast, mag de temperatuur van het water of vloeistof nooit hoger dan 40 graden zijn. 

Zoals eerder gemeld, sommige bankhoezen kunnen in de wasmachine worden gewassen. Echter, in het geval dat je bankhoezen in de wasmachine gaat wassen zorg er dan voor dat de wasprogramma niet te heet is ingesteld voor een beter resultaat. 

Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de kleur uit de stof van je bankhoes vervaagd of nog erger, bankhoezen met kleurvlekken omdat de kleur concentratie van plek tot plek verschilt. 

Houd in gedachte dat je wellicht één keer ermee weg komt om je bankhoes op hoge temperatuur te wassen (tenzij de wasinstructies iets anders zeggen), maar na herhaling zal je merken dat de stof van jouw bankhoes veel ruwer aanvoelt en niet meer zo zacht als voorheen.

Kunnen IKEA bankhoezen in de droogtrommel?

Er kunnen enkele uitzonderingen zijn als het gaat om de wasinstructie van verschillende bankhoezen op basis van de stof. Dat gezegd hebbende, als het gaat om het drogen van je IKEA bankhoes kun je absoluut NIET met hete lucht drogen. 

Ook wordt het afgeraden om de hoezen niet in de droogtrommel te drogen. 

In hete lucht drogen is de boosdoener in het krimpen van bankhoezen. De hoge temperatuur in de droogtrommel zorgt ervoor dat alle watermoleculen elke stof meer achterlaten dan wat het van nature zal verliezen als het op natuurlijke wijze gedroogd zou worden. 

In feite kan de textuur van jouw stof worden aangetast evenals gevolg van blootstelling aan zulke hoge temperaturen.  

Als het gaat om het drogen van IKEA bankhoezen na het wassen kan je ze het beste in open lucht laten drogen. Echter, mag je niet de hoezen te lang in hete zon hangenaangezien dit een vergelijkbaar effect kan hebben als drogen in de droogtrommel.

Kan je IKEA bankhoezen strijken?

Nu je bankhoes helemaal schoon is kan je hem natuurlijk niet gekreukt terug op de bank leggen. De laatste stap na het schoonmaken van je IKEA bank hoes is het strijken om ervoor te zorgen dat je hoes er elegant en representatief eruit ziet. 

Of je een bankhoes kunt strijken en op welke temperatuur je dit moet doen, hangt af van de dikte en materiaal van de stof waar de bankhoes van gemaakt is. Katoen heeft bijvoorbeeld een hogere temperatuur nodig om te strijken. 

Kort samengevat kun je de meeste IKEA bankhoezen strijken. Zorg er dus altijd voor dat je voor het strijken de wasvoorschriften van de bankhoes controleert.

Kivik 5 zits Hoekbank Fluweel 50

Conclusie

Bankhoezen zijn onmisbaar in elk huishouden als je wil dat je meubels lang mee gaan. Het enige alternatief voor het zorgvuldig wassen van je IKEA bankhoes is een nieuwe kopen of leven met bevlekte hoezen. 

Ook al lijkt het correct wassen van bankhoezen een gedoe proces, het is de moeite waard om voor je mooie hoezen te zorgen zodat ze door de jaren heen mee kunnen. 

Category :
Share :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gratis verzending vanaf €100 in Europa
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Productgarantie op alle bankhoezen
  • Klanten waarderen ons met een 9,8/10
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.