ClickCease
Tot 5 juni: 2 gratis kussens t.w.v. €58. Lees meer

Hoe doe je een IKEA bank hoes om jouw bank?

IKEA banken zijn populair en met een goede reden! Ze zijn comfortabel, elegant en de prijs is scherp. Echter, net als bij andere meubelstukken kunnen ook IKEA banken zonder de juiste zorg en onderhoud een kortere levensduur hebben.

Één van de grootste voordelen van het hebben van een IKEA bank is dat het gemakkelijk is om de juiste bankhoes op maat te bestellen met de stof naar keuze, aangezien alle afmetingen van het model al bekend zijn. Hoezen voor IKEA banken zijn één van de beste manieren om je bank een make-over te geven. 

Nadat je uitgebreid hebt gezocht naar de juiste stof voor je IKEA bankhoes is er nog één ding wat je moet doen: de nieuwe bankhoes er omheen doen en genieten van de nieuwe look van jouw bank. 

In deze blog laten we de juiste stappen zien om een hoes over jouw IKEA bank te plaatsen, zodat de hoes perfect past en de bank er weer als nieuw uit zal zien.

IKEA bankhoezen | NORSEMAISON | Nockeby 3 zits hoes met chaise longue Chenille Beige 9
chenille gebroken wit closeup

Verwijder eerst je oude bank hoes van je bank

De eerste stap bij het aanbrengen van je IKEA bankhoes is het verwijderen van de oude versleten bankhoes. 

Als je de stof van je oude bankhoes wilt gebruiken om een nieuwe bestemming te geven moet je oppassen dat deze niet beschadigd, vooral als deze erg versleten en dus kwetsbaar is. 

Om de oude stof zonder beschadigingen te verwijderen, leg je jouw bank of fauteuil eerst op de rugleuning om hem er gemakkelijk van onder naar boven af te kunnen halen. 

Over het algemeen is het beste om eerst de oude hoes van de kussens te halen door de hoezen open te ritsen en de kussens een beetje in te drukken om vervolgens voorzichtig de hoes eraf te halen. Daarna kun je het frame met het klittenband losmaken. Sommige modellen hebben losse hoezen voor de armleuningen die bevestigd zijn met klittenband.

Stofzuig de bank

Nadat je de oude bankhoezen hebt verwijderd wil je jouw nieuwe bankhoezen natuurlijk op een frisse en schone ondergrond leggen. Het is daarom aan te raden om voordat je jouw nieuwe IKEA bankhoes om de bank plaatst de bank eerst even goed te stofzuigen. 

Je kunt voor het stofzuigen van de bank elke stofzuiger die je in jouw huis hebt gebruiken. De bank stofzuigen gaat gemakkelijk en snel met een kruimeldief, omdat je hierdoor veel gemakkelijker op de moeilijk bereikbare plekken kunt schoonmaken. 

Ongeacht het type stofzuiger dat je gebruikt, is het raadzaam om de spleetzuigmond te gebruiken die als optioneel hulpstuk bij de meeste stofzuigers wordt geleverd. De spleetzuigmond helpt je om ook op de krappe plekken te komen.

Om de bank goed en grondig te stofzuigen, moet je altijd eerst de kussens en eventuele andere afneembare stukken verwijderen om er goed onder te kunnen stofzuigen en de kussens zelf ook even goed stofzuigen. 

Al lijkt dit alles misschien een overbodige stap omdat je er toch een bankhoes overheen gaat doen, toch is het raadzaam dit alles wel te doen. De bank kan na verloop van tijd veel allergie opwekkende en irriterende stoffen verzamelen als deze nooit goed gestofzuigd wordt.

Begin bij het begin van de bank en zorg ervoor dat het klittenband van de bank en bank hoes aansluit

Als je een nieuwe IKEA bank hoes omdoet, is het van essentieel belang dat je dit nauwkeurig doet om kreukels te voorkomen of om te voorkomen dat de hoes van je bank eruit ziet alsof hij niet op de bank past. 

Net als toen je de oude bankhoes van de bank afhaalde moet je ook nu eerst alle kussens verwijderen. 

 In tegenstelling tot het verwijderen van de oude hoes waarbij je vanaf de onderkant naar boven werk, begin je bij het aanbrengen van de nieuwe bankhoes juist vanaf de bovenkant en dan je werk je naar de onderkant toe. Als de hele bank bedekt is, trek je de onderkant van je bank hoes voorzichtig naar beneden. 

Zorg er hierna voor dat je met je handen over het hele frame van de bank gaat om alle plooien glad te strijken.

Bij alle modellen wordt de hoes aan de onderkant bevestigd met klittenband, behalve bij de Ektorp modellen of de ‘Losse Stijl’ bankhoezen waarbij de hoes los tot net boven grond hangt.

Zorg ervoor dat de rits gemakkelijk sluit

Nu de hoes van de IKEA bank correct over het frame van je bank is geplaatst, is de volgende stap het plaatsen van de hoezen over de kussens.

Nadat je de kussens goed hebt gestofzuigd, schuif je de kussens in de hoezen. Het makkelijkst hierbij is om ze iets samen te drukken en aan beide kanten tegelijk in de hoes te stoppen. Trek de hoes vervolgens voorzichtig naar beneden. 

De hoezen van de bankkussens zitten erg strak, wat de bank een heel mooi uiterlijk geeft, maar wel betekent dat ze kunnen uitscheuren of beschadigd kunnen raken als je bij het aanbrengen van de hoezen niet goed oppast. 

Nadat de kussens helemaal bedekt zijn sluit je voorzichtig de rits. Bij de hoezen van IKEA is het makkelijk te zien of ze correct zijn aangebracht dankzij de extra dikke sierband die de kussenhoezen markeren.

DSC 0028 pichi e1635800304695

Conclusie

Het aanbrengen van je IKEA bankhoes lijkt misschien een nauwkeuriger werkje dan je aanvankelijk had verwacht, maar het is belangrijk om juist even op die kleine details te letten en zodoende het beste resultaat te behalen. 

Zowel voor wat betreft het uiterlijk als voor de duurzaamheid van je nieuwe bankhoes is dit erg belangrijk! De bank is nu helemaal klaar voor een nieuwe ronde en ziet er weer elegant en fris uit! 

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is een drankje halen en ontspannen op wat voelt als een gloednieuwe bank!

Category :
Share :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gratis verzending vanaf €100 in Europa
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Productgarantie op alle bankhoezen
  • Klanten waarderen ons met een 9,8/10
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.