ClickCease
Klantbeoordeling 9,8/10

Hoe bescherm je een bankhoes tegen huisdieren?

In deze blog geven we simpele tips om jouw bankhoes te beschermen tegen je huisdier, zodat je langer kunt genieten van jouw bankhoes. 

Eindelijk is het dan zover, de nieuwe bank staat er en om lang plezier van deze bank te hebben heb je een bankhoes aangeschaft. Een fantastisch idee totdat er een puppy of kitten bij is gekomen… 

Uit onderzoek is gebleken dat huisdieren de nummer 1 oorzaak zijn van het beschadigen van een bank. Denk bijvoorbeeld aan katten die hun nagels in de stof zetten en jouw nieuwe bank snel zien als een prachtige krabpaal. 

Maar ook honden kunnen er wat van, honden hebben de neiging om lekker te gaan graven op jouw bank of hun huidvet zorgt ervoor dat je bank onherstelbaar vuil wordt en je hebt het pas in de gaten als het kwaad al geschied is. 

Je moet dus proberen om dit alles te voorkomen, maar hoe?

IKEA bankhoezen | NORSEMAISON | norsemaison katten nagels IKEA bankhoes
Kivik hoek classic 4

Leg een deken, kussen of mand neer voor jouw huisdier

Als je liever hebt dat je hond of kat geen plaats neemt op de bank is het verstandig om hem dit op vroege leeftijd aan te leren. 

Het aanleren is namelijk makkelijker dan achteraf je viervoeter moeten corrigeren dat hij geen plaats op de bank mag nemen.

Als jij zelf regelmatig op de bank zit en je dier wel in je buurt wilt hebben maar niet op de bank wilt toelaten, dan kun je overwegen om een eigen plek voor jouw huisdier in te richten in de woonkamer. 

Dit doe je door hem zijn eigen mand of kleed te geven en neer te leggen op een door jou gekozen vaste plek.

Indien je het toch gezellig vindt dat je huisdier lekker op de bank ligt, plaats je bijvoorbeeld hondenkussens voor op de bank. Als jouw huisdier zijn eigen plek heeft zal je zien dat de bank minder snel beschadigd zal worden. 

Om zijn eigen plek te leren kennen kun je jouw huisdier met snoepjes lokken naar zijn eigen plek en consequent terugsturen naar die plek indien hij toch ineens naast je kruipt. Beloon hem wederom met iets lekkers als hij weer op zijn eigen plekje ligt. 

Bij deze tip is het wel heel belangrijk dat iedereen in huis consequent is en de hond of kat niet op de bank plaats laat nemen of dit alleen toestaat op zijn eigen kussen. 

Op deze manier wordt het voor jouw huisdier snel duidelijk waar zij wel of niet plaats mogen nemen.

Als je het niet erg vindt dat je huisdier gebruik maakt van de bank is het wel verstandig om naast zijn eigen kussen een deken te plaatsen zodat je voorkomt dat er krassen en dierenharen op jouw bank achterblijven.

Borstel en knip de nagels van jouw huisdier regelmatig

Een tweede manier om jouw bank te beschermen tegen krassen of het gaan pillen van de stof is de nagels van jouw hond of kat kort te houden. 

Als je merkt dat de korte nagels nog steeds scherp zijn kan je ze eventueel vijlen om de nagels gladder te maken.  

Door het haar van jouw huisdier regelmatig te borstelen voorkom je dat je interieur onder de haren zit bijkomend voordeel is dat het haar van jouw huisdier daardoor gezond en schoner blijft. 

In extreme gevallen van haarverlies van je huisdier kun je een speciale stofzuiger voor dierenharen aanschaffen die de haren opzuigt.  

Kies voor een diervriendelijke bankhoes

Over het algemeen hoef je met een bankhoes geen zorgen te maken als jouw huisdier naast jou op de bank ligt, aangezien ze gewassen en vervangen kunnen worden. 

Toch is het verstandig om een diervriendelijke bankhoes te kiezen, aangezien niet elke hoes even goed bestendig is tegen viervoeters. 

Een fluwelen hoes gaat bijvoorbeeld heel goed samen met een hond of kat. Het fluwelen materiaal slijt minder snel dan andere stoffen omdat fluweel materiaal uit polyester bestaat.

Polyester is een gebruiksvriendelijk materiaal met gemakkelijk onderhoud.  Een fluwelen stof neemt minder vocht en vuil op dan andere stoffen. Bovendien kunnen de nagels van honden of katten niet gemakkelijk in de stof blijven haken vanwege de structuur van de stof.  Dit maakt de stof uitermate geschikt voor huisdieren!  

Maar ook de andere polyester stoffen van de Ikea banken zijn zeer geschikt. De haren van uw hond of kat kunnen makkelijk met een kleefroller verwijderd worden en vlekken was je er zo weer uit!

Spuit een afschrikmiddel op jouw bank

Naast het beschermen van de bank met een bankhoes is het ook mogelijk om jouw honden en katten aan te moedigen om van de bank af te blijven door middel van een afschrikmiddel zoals een plantenspuit gevuld met water of een anti-dieren spray.  

Het is gemakkelijk om thuis zelf zo’n middel te maken met een citrus-achtige, zure geur om zo je huisdier af te schrikken. 

Meng hiervoor in een schone spuitfles 2 eetlepels gedistilleerde witte azijn en 20 druppels etherische olie met citrusgeur en anderhalve kop koud water. 

Meng goed en spuit op de plekken waar jij wilt dat je huisdier uit de buurt blijft. Bijkomend voordeel is dat je woonkamer fris blijft ruiken en je huisdieren zullen door deze geur andere plekken zoeken om te gaan loungen!

DSC 0028 pichi e1635800304695

Conclusie

Als je jouw bank wilt beschermen tegen je viervoeter is het een goed idee om een mand aan te schaffen en zodoende hun eigen plekje te geven elders in de woonkamer.

Mocht je het juist wel gezellig vinden je huisdier op de bank bij je te hebben, dan kun je hem een eigen plekje op de bank geven door middel van een eigen kussen.

Het is dan handig hierbij dan ook een plaid of deken te gebruiken tegen eventuele krassen en dierenharen. 

Daarnaast kun je indien je je huisdier niet in de buurt van de bank wilt hebben gebruik maken van een zelfgemaakt afschrikmiddel, wat ook nog eens lekker ruikt! 

Een polyester stof zoals Fluweel of Beverly Corduroy zijn het beste geschikt om als bankhoes te gebruiken indien je huisdieren hebt. Andere polyester stoffen zoals Chenille en Classic zijn goede alternatieven. En het is sowieso altijd verstandig om de nagels van je huisdier kort te houden; goed voor je huisdier èn goed voor je bank!

Category :
Share :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gratis verzending vanaf €100 in Europa
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Productgarantie
  • Klanten waarderen ons met een 9,8/10
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.