ClickCease
Klantbeoordeling 9,8/10

Design trends die populair gaan zijn in 2023

We zijn alweer meer dan een maand onderweg in 2023 en het is tijd om te kijken wat we kunnen verwachten van interieurtrends dit jaar. In deze blog hebben we de belangrijkste trends op een rijtje gezet van wat we het komende jaar kunnen verwachten.

De grootste verandering zal de verschuiving zijn van multifunctionele kamers naar kleinere ruimtes die gewijd zijn aan specifieke functies. Dit betekent dat uw woonkamer niet langer uw eetkamer zal zijn, maar een eigen kamer. Bovendien zijn kleuren helemaal terug!

Norsemaison IKEA soderhamn bankhoezen mobile2
Norsemaison 18 scaled

Kleur komt weer helemaal terug

De kleur van een interieur is een weerspiegeling van uw persoonlijkheid en stijl.

De afgelopen jaren kozen veel mensen voor neutrale kleuren en minimalistische ontwerpen. Maar omdat interieurtrends veranderen, veranderen ook de smaken en voorkeuren van mensen.

In 2023 komt kleur weer helemaal terug. De afgelopen jaren werden gedomineerd door neutrale kleuren zoals beige en taupe, maar men is nu klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan in hun huis door gedurfdere kleuren te gebruiken zoals rood of roze. 

Deze trend is vooral populair onder millennials die hun huis willen laten opvallen. Belangrijker nog, ze willen dat hun huizen hun persoonlijkheid en waarden weerspiegelen via hun keuze van verfkleuren.

Naast het kiezen van fellere tinten in het interieur zal de trend zich voortzetten om meer onconventionele materialen zoals hout of steen te gebruiken. Dit kan betekenen dat je een hardhouten vloeren vervangt door stenen tegels of houten accenten aanbrengt in de woonkamer of keuken. Dus, begin met het maken van een kleurenschema en breng dit jaar kleur in jouw interieur!

Multifunctionaliteit

Multifunctionaliteit wordt steeds populairder nu mensen steeds efficiënter gaan wonen. Mensen kiezen meubels die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals voetenbanken die zowel als zitplaats als opbergruimte kunnen dienen. Je kunt ook elementen aan je interieur toevoegen die voor meer dan één doel kunnen worden gebruikt. Zo kan een terras bijvoorbeeld worden gebruikt als woon- en eetruimte in de open lucht en tegelijkertijd als opslagruimte voor tuinspullen of gereedschap.  

In 2023 zal de Smart home trend ook verder ontwikkelen. Mensen zullen gebruik maken van technologie om hun huis multifunctioneel te maken. Smart home-technologie stelt huiseigenaren in staat om veel functies van hun huis vanaf hun telefoon te bedienen, waaronder verlichting, temperatuurregeling, muziek en andere functies. Door stemassistenten zoals Amazon Alexa of Google Home te installeren, kunnen huiseigenaren deze functies bovendien handsfree bedienen. Deze technologie is niet alleen handig, maar kan ook energie besparen door temperaturen, lichten en andere apparaten te beheren.

Vintage en Duurzaam

Er zijn veel trends die al geruime tijd populair zijn in het interieurontwerp en dat zullen blijven. Een van de meest voorkomende is het gebruik van vintage elementen, zoals meubels of verlichting, in moderne interieurs. Deze trend kan worden gezien als een manier om oude stukken in nieuwe ruimtes te brengen en ze een nieuw leven te geven.

Als je bijvoorbeeld een oude fauteuil hebt die niet meer in de woonkamer of eetkamer past, kun je hem verplaatsen naar de kinderslaapkamer of speelkamer en hem daar een nieuwe bestemming geven. Dit werkt ook goed met grotere meubels zoals bedden en eettafels.

Het idee is om inspiratie uit het verleden te halen en die te combineren met modern design. Dat kan door vintage elementen toe te voegen, zoals meubels of verlichting, of door vintage kleuren in je huis te gebruiken.

Een andere populaire trend is duurzaam design, dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, maar dat de komende jaren zal blijven doen. Mensen worden zich steeds meer bewust van hoe hun handelingen het milieu beïnvloeden, dus willen ze producten van duurzame materialen zoals bamboe of kurk in plaats van plastic. Dit helpt onze ecologische voetafdruk te verkleinen en natuurlijke hulpbronnen zoals bossen en oceanen te beschermen.

Soderhamn Classic 1 e1614086495338

Organische vormen

Woontrends komen en gaan, maar sommige hebben een blijvende kracht. Dat is zeker het geval met de trend van organische vormen die in 2022 populair was en naar verwachting de komende twee jaar zal aanhouden. 

Organische vormen zijn onregelmatige of asymmetrische vormen, geïnspireerd door de natuur. Deze vormen kunnen variëren van cirkelvormig tot hoekig, maar ze hebben allemaal een element van zachtheid of onvolmaaktheid. Dit maakt ze veel uitnodigender dan veel traditionele geometrische ontwerpen.

Organische vormen zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in de inrichting van je interieur. Ze kunnen textuur, kleur en zelfs volume geven aan meubelstukken zoals organische tafels, dressoirs, stoelen, dressoirs en sofa’s – zonder overweldigend of te gedurfd te zijn. Je kunt organische vormen ook gebruiken voor accenten zoals lampen, spiegels, vazen en kunstwerken voor een subtiele maar effectieve toets van stijl en flair in je hele huis.

Het opnemen van organische vormen in de inrichting van je huis heeft verschillende voordelen. Om te beginnen zorgen organische vormen voor visuele belangstelling. Het gebruik van organische vormen in uw interieurontwerp geeft een visuele belangstelling die traditionele geometrische ontwerpen niet kunnen evenaren. Daarnaast hebben organische vormen een natuurlijk gevoel dat helpt bij het creëren van een ontspannen sfeer. Organische vormen kunnen in vrijwel elke kamer van het huis worden gebruikt en hebben daarmee veelzijdigheid. Het opnemen van organische vormelementen in het interieurontwerp hoeft niet per se duur te zijn. Tot slot geeft het gebruik van organische vormelementen in het interieurontwerp van een interieur een moderne uitstraling zonder dat het na een paar jaar al te trendy of verouderd is.

Met de veelzijdigheid en betaalbaarheid – en niet te vergeten de tijdloosheid – zullen organische vormen een populaire keuze blijven in 2023.

Conclusie

2023 is een jaar van verandering en creativiteit in de interieurwereld. We zien al dat mensen meer geïnteresseerd zijn geraakt in het combineren van verschillende stijlen, met organische vormen die functies en duurzaamheid belichamen. Kleuren worden levendiger, maar er komt ook ruimte voor neutrale tinten om roest te creëren. Vintage items blijven populair onder consumenten, waardoor ze eindelijk hun unieke stempel op hun huis kunnen drukken. Deze trends tonen aan dat we naar een veelzijdige toekomst toe werken waarin multifunctionaliteit centraal staat binnenshuis – iets wat iedere interieur liefhebber kan waarderen!

Category :
Share :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gratis verzending vanaf €100 in Europa
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Productgarantie
  • Klanten waarderen ons met een 9,8/10
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.